Sponsor

Vlakterevieren;

Vlakterevieren is het zoeken naar vermiste personen in elk soort gebied. Van vrij open tot zwaar en onbegaanbaar gebied. Meestal bosgebied, maar we proberen zoveel mogelijk gevarieerd gebied op te zoeken om zo diverse situaties te creëren waar de hond zijn zoekwerk zal tonen.

Edwin008

De hond zoekt onder begeleiding van zijn geleider systematisch en zelfstandig het gebied af naar de vermiste persoon of personen. De hond meldt aan de geleider dat hij een persoon heeft gevonden. Dit kan door middel van blaffen duidelijk gemaakt worden aan de geleider, maar de hond kan ook door een bringsel in zijn bek te pakken en terug te lopen naar de geleider duidelijk maken dat hij een persoon heeft gevonden. Hierna gaat de hond samen met de geleider weer terug naar de gevonden persoon.
Het vlakterevieren kan met meerdere honden tegelijk uitgevoerd worden, afhankelijk van de zwaarte of grootte van het terrein. Doel is tijd besparen en de hond beweegt zich makkelijker in een gebied als een mens. Daarbij komt dat de hond zijn neus beter kan gebruiken als de mens.

Hieronder een filmpje waarin te zien is hoe een pup het reddingshondenwerk op een speelse manier wordt aangeleerd.
{youtube}FH5HM6dRcpw{/youtube}

Vlakterevieren geschiktheid A B
terrein 5000m² 100m x 200m ca. 35.000 – 40.000 m²
Soort terrein open en bedekt terrein open en onoverzichtelijk terrein minstens 50% bestaat uit onoverzichtelijk terrein of gebouwen
aantal vermiste personen 1 2 3
maximale tijd 10 min 15 min 30 min

 

 

FaceBook