Sponsor

Nieuws 2016

dwc

Reddingshondengroep Solferino gaat van 21 t/m 25 september naar het WK-reddingshonden in Italië (Turijn).  Edwin de Vries heeft met zijn 7 jarige Australian Cattle dog genaamd Missy de kwalificatie behaald op de discipline puin zoeken.

 

irologo

Als extra voorbereiding op het WK reddingshonden van de IRO in Italie zijn Edwin, Paula, Johan en Jacqueline met hun honden naar Frankrijk voor een trainingsweekend.

RHG Solferino wordt door Edwin de Vries met Missy vertegenwoordigd op het WK 2016 in de disipline puinzoeken.

13-08-2016

 

Jento 2016Woorden schieten te kort als je van je maatje afscheid moet nemen. Iedereen kende Jento als Paula haar geweldige brombeer (dikkop). Hij was haar maatje, een effenciente zoeker met de harde blaf die niet te missen was.

Jento, geweldige brombeer een goede reis naar de regenboogbrug.

RHG Solferino wenst Paula en Jan zeer veel sterkte in deze moeilijke tijd.
 

 

 

  

08-08-2016

zwarte woud 2016Jacqueline met Lola en Edwin met Missy en Cody hebben 23 t/m 27 juni een training vlakterevieren gevolgd in het zwarte Woud (Duitsland).

Met een groep enthousiaste reddingshonden mensen uit Zwitserland, Duitsland en Engeland hebben zij meegetraind in de mooie bossen van Duitsland. Tijdens deze training is onder andere meer geleerd over het bringselen bij de reddingshonden.

En zeer leerzame week waarbij ook de gezelligheid met elkaar centraal stond.

   

 

 

27-06-2016

Renata Slovenie 2016Renata met Spiky hebben van 24 t/m 26 juni puintraining gevolgd in Vojnik (Slovenië) Op twee verschillende locaties is er met verschillende IRO-trainers getraind in de ru ïnes. De deelnemers bij deze training kwamen uit Oostenrijk, Slovenië en Nederland. 
Er werd ook in koppels getraind bij een heuse nachtoefening in de bergen / bossen waarbij een route van ongeveer 6 km moest worden afgezocht naar slachtoffers. Een geweldige ervaring waarbij je van elkaar in verschillende situaties kunt leren.

26-06-2016

Edwin Frankrijk 2016Edwin met Missy en Cody hebben van 16 t/m 19 juni puintraining gevolgd in Villejust (Frankrijk).
Het terrein waar werd getraind met de Franse collega's was in de hitte een extra uitdaging voor zowel de geleiders als de honden.
De trainingsmogelijkheden op het terrein waren enorm, dus wie weet tot de volgende keer??
 

 

 

 

 

19-06-2016

Gefeliciteerd.jpgVandaag was het puin examen in Predni Vyton (Tsjechië). Door Edwin en Missy is een mooi WK kwalificatie binnen gesleept !! Helaas is niet iedereen geslaagd, maar er is wel weer geleerd van deze ervaring. solfrino's goed gewerkt hoor !!

Puin A:
Paula met Joeska: 218 pnt (140 / 78) geslaagd 
Johan met Iejoor: 182 pnt zoekwerk, helaas gezakt op het app
él

Puin B:

Edwin met Missy: 282 punten (190 / 92) WK kwalificatie.

03-06-2016

SpalenisteEdwin met Cody en Missy, Paula met Joeska en Jento, Johan met Iejoor en Jacqueline en Lola zijn onderweg naar de trainingsweek puin in Spaleniste. Samen met RHG Slotbosse toren gaan zij weer nieuwe trainingsmethoden opdoen.

Op vrijdag 3 juni is het puinexamen in Predni Vyton. Succes aan diegene die examen gaan doen.

 

 

 

   28-05-2016

Rosanne

Vandaag hebben we bericht gekregen van Rosanne die voor school een spreekbeurt heeft gehouden over reddingshonden. Ze heeft daarvoor meegelopen met een training van reddingshondengroep Solferino.
Rosanne heeft een presentatie op school gehouden en heeft hiervoor een 8 gekregen van haar docent. Namens reddingshondengroep Solferino van harte gefeliciteerd Rossanne !!

Geweldig goed en leuk om te zien als de jeugd de interesse voor het mooie werk (en mooie sport).

 

 

 

 01-05-2016

IrotestingDe start is gemaakt voor de IRO-testing 2016 !
Op zaterdag 16 april en zondag 17 april 2016 wordt deze gehouden in Ridderkerk met RHG Solferino als hoofd-organisator! RHV Zon en RHWG de Polderspeurders doen hand-en-span diensten op de achtergrond. Jaarlijks is dit een succesvolle samenwerking voor een mooi internationaal IRO testing evenement.

Like de Facebookpagina en/of bekijk de website www.iro-testing.nl om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.
 

 

02-01-2016

Time-for-trainingDe eerste training van RHG Solferino staat op zaterdag 2 januari 2016 gepland. We beginnen het jaar met vlakterevieren bij de katjeskelder in Oosterhout.

 

 

 

 

01-01-2016

FaceBook