Sponsor

Trainingstijden & Informatie;

Hond training

Wij trainen op dinsdagavond en op zaterdag;

Dinsdagavond van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Er wordt dan appèl en hindernissen getraind op het trainingsveld te Ridderkerk. We beginnen met het opbouwen van de hindernissen en een bakje koffie/thee. Hierna wordt er onder begeleiding aan hand van bijv. een trainingsschema de gehoorzaamheid van de hond getraind. U leert van elkaar, maar denkt zelf ook na over de opbouw van de oefeningen. 

 

Zaterdag wordt er op een willekeurige locatie getraind van 09.30 uur tot ongeveer 15.00 uur. Er wordt dan getraind op de disciplines vlakterevieren, puinzoeken of speuren. In onze agenda staan de trainingslocaties vermeld. De locatie bepaalt of we gaan vlakterevieren of puinzoeken. Elke training gebeurt onder begeleiding, je bent nooit alleen met je hond bezig. Voorafgaand bespreken we met elkaar de opbouw en achteraf wordt de oefening besproken wat er goed en/of minder goed is gegaan, en wat de volgende aanvullende training zal zijn. In de praktijk zal de zaterdagtraining erop neer komen dat je circa 20% van de tijd met je eigen hond bezig bent, en de overige tijd besteed aan het meekijken, leren van elkaar en het 'spelen' voor slachtoffer. Dit is dus een hele gezonde dag, want we trainen in alle weersomstandigheden!

  

Wilt u kennismaken met het reddingshondenwerk?
U kunt geheel vrijblijvend 3 keer als kennisdeelnemer meedoen met de trainingen, om te kijken of u de trainingen net zo leuk vindt als de hond en de overige leden van onze Reddingshondengroep. U bent samen met uw hond in ieder geval van harte welkom.

De honden die deelnemen zijn qua ras nogal divers, ras of maat van de hond is niet zo belangrijk en ook op latere leeftijd sta je versteld van hoeveel de hond nog kan leren als hij maar plezier heeft in het spel.

Benodigheden: Riem, drinkbak, beloning voor de hond (voer en een speeltje)
Geleider: Vrije tijd, enthousiasme, doorzettingsvermogen en geen moeite hebben met de weersomstandigheden.

Zin om een keer mee te trainen, te kijken of wil je gewoon wat informatie omtrent onze training/opleiding? Neem dan contact op met Edwin de Vries 06-21267171 of kom eens langs bij een training. Ook is het mogelijk om via de pagina 'contact' een mail te sturen. We zijn graag bereid je van informatie te voorzien.

Ook als je wil ervaren hoe het is om op een zaterdag in een training als slachtoffer mee te doen kun je tevens contact opnemen met Edwin de Vries of stuur een bericht via de pagina 'contact'.

FaceBook